Вдень росіяни обстріляли Херсонщину та Харківщину: серед поранених – діти

Дата: 01 Липня 2023
A+ A- Підписатися

1 липня, у суботу, російські військові обстріляли Херсон та Балаклію, що на Харківщині. Станом на 16:30 відомо про сімох травмованих та поранених, троє з яких – діти. 

Про це повідомили очільники тамтешніх ОВА Олександр Прокудін та Олег Синєгубов.

Наслідки обстрілу Балаклії. Фото: Олег Синєгубов

“Сьогодні вдень окупанти вкрили вогнем житлові квартали Херсона. Один зі снарядів влучив у будинок. Поранення отримала 9-річна дівчинка та 15-річний хлопець. Медики надають їм необхідну допомогу”, – написав Прокудін. 

В обласній прокуратурі додали, що внаслідок влучення снаряда в житловий будинок також травмувалася жінка. Дітей госпіталізували.

Фото: Херсонська обласна прокуратура

Херсонські правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Тим часом близько 14:30 російська армія вдарила по місту Балаклія, що в Ізюмському районі Харківської області. За попередньою інформацією, росіяни застосували реактивні системи залпового вогню “Торнадо”.

Правоохоронці зафіксували влучання у приватному секторі, де виключно цивільна інфраструктура. Інформація щодо руйнувань уточнюється. На місцях працюють профільні служби.

Фото: Олег Синєгубов

За уточненими даними медичних працівників екстреної допомоги, постраждала жінка 67 років. Її госпіталізували з пораненнями.

Ще троє мешканців Балаклії – хлопець 14 років, чоловіки 77 та 49 років – отримали травми внаслідок падіння під час обстрілу.

Нагадаємо, що впродовж 30 червня армія РФ 82 рази обстріляли Херсонщину, поранивши п’ятьох мирних жителів, серед яких одна дитина.

Зокрема, через обстріл житлового будинку в Антонівці постраждала родина з дитиною. У 6-річного хлопчика  поранення ноги середнього ступеня тяжкості. Також травми отримали 79-річний чоловік та 42-річна жінка. Постраждалих ушпиталили, лікарі надають їм необхідну медичну допомогу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter