Вдень окупанти вдарили по Херсону: поранення дістав правоохоронець

Дата: 26 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

26 жовтня, у четвер, російські військові обстріляли Корабельний район Херсона. У результаті цього поранення дістав 40-річний правоохоронець. 

Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Фото: поліція Херсонської області

“Після обіду російська армія вдарила по Корабельному району Херсона. Внаслідок атаки ворожого безпілотника постраждав 40-річний правоохоронець. Чоловік отримав легкі поранення. Йому надали медичну допомогу в медзакладі”, – йдеться у повідомленні.

У поліції Херсонської області зазначили, що окупанти обстрілювали Херсонщину та обласний центр і напередодні. Під ударами російських військ вкотре опинилися громади Бериславського, Каховського та Херсонського районів. Мирні населені пункти росіяни обстріляли з артилерії, мінометів, реактивних систем залпового вогню та БпЛА.

Фото: поліція Херсонської області

Вранці 25 жовтня війська РФ вдарили з авіації по Бериславу. Внаслідок вибухів керованих бомб під завалами власного будинку загинув 42-річний місцевий житель, пошкоджені гаражі та 14 приватних будинків. За 3 години відбулася друга авіаційна атака на місто, ударами керованих бомб пошкоджені 10 приватних будинків, сільськогосподарський об’єкт, автомобіль та складські приміщення заводу.

Ввечері окупанти здійснили артилерійський обстріл міста. Від ворожого снаряда на вулиці загинув 13-річний хлопець, отримали поранення чоловіки віком 43 та 35 років.

Росіяни наносили авіаудари по Ольгівці, Миколаївці, Бургунці, Тягинці, Одрадокам’янці, Новобериславу та Веселому Каховського району.

В Ольгівці пошкоджені 6 приватних будинків, зруйнований ліцей. Поранення дістала 74-річна жінка. У Львовому пошкоджені 2 будинки, у Зміївці – 18 житлових будинків. Після потужних вибухів у кількох населених пунктах зникло електропостачання.

Фото: поліція Херсонської області

З лівого берега Дніпра російські військові також обстрілювали житлові квартали Херсона. Пошкоджень та руйнувань зазнали приватні та багатоквартирні будинки у прибережній зоні, центрі, Корабельному та Дніпровському районах. Повідомлення до поліції про пошкоджене внаслідок обстрілів майно надходили від жителів Зеленівки, Антонівки, Садового та Інженерного. На місцях подій працювали слідчо-оперативні групи поліції, які фіксували наслідки атак.

Загалом за минулу добу поліція відкрила 11 кримінальних проваджень за статтею 438 “Порушення законів та звичаїв війни” Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що внаслідок атаки російських військових у ніч на 25 жовтня про потерпілих повідомили з Херсонщини та Хмельниччини. Тієї ночі російські військові вдарили по Херсонщині керованими авіабомбами. Після 22-ї години вони випустили щонайменше 13 снарядів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter