Вчителька, яка читає реп про біологію, звільнилася з роботи через цькування колег

Дата: 23 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

Учителька біології з Харківщини Ольга Халепа, яка створює реп-ролики з біології і отримала професійну нагороду за креативний підхід до навчання, звільнилася з роботи через цькування з боку колег.

Про це Ольга Халепа повідомила в ефірі каналу Simon.

Вона розповіла, що звільнилася зі школи в селі Яковлівка Харківської області, де пропрацювала 13 років, ще у вересні минулого року, бо колеги чинили на неї психологічний тиск.

Вчителька почала записувати реп-уроки з біології під час весняного карантину. Так хотіла урізноманітнити для школярів дистанційне навчання. Вона сама римує терміни для репу, а потім читає їх на відео.

Однак колеги освітянки не сприйняли її реп-уроків.

“Весь час блокували мої починання, мої проєкти. Було повне ігнорування. Це було пекло, якщо чесно. Коли в колективі знущаються й адміністрація весь час пресує, ти просто ставиш крапку, пишеш заяву і йдеш”, – пояснила Халепа.

На її місце, каже вчителька, досі нікого не знайшли, а біологію школярам викладає вчителька світової літератури.

Сама освітянка нове місце роботи теж не знайшла. Вона не знає, чи взагалі повернеться у сферу викладання.

“Я живу в сільській місцевості. Щоб прийняти якісь пропозиції, мені треба або змінити місце проживання, або кудись їздити. В цьому – головна проблема”, – поділилася жінка.

У лютому за версією Всеукраїнського громадсько-політичного тижневика “Освіта” вчительку біології Ольгу Халепу визнали кращою вчителькою 2020 року.

Зараз Ольга Халепа продовжує вести свої канали в ютубі та телеграмі. Вона пояснює дітям цікаві факти про біологію, читаючи реп. На неї підписані близько 4 тисячі користувачів.

 Фото обкладинки: slukh.media

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter