Вчора на Луганщині з-під завалів врятували трьох людей, на Донеччині – один загиблий

Дата: 03 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Унаслідок обстрілів російський військових 2 травня на Донеччині загинула одна людина й ще восьмеро отримали поранення, а на Луганщині трьох людей врятували з-під завалів. 

Про це повідомили голови тамтешніх ОВА Павло Кириленко та Сергій Гайдай

Наслідки російських обстрілів на Донеччині. Фото: телеграм-канал Павла Кириленка

На Донеччині росіяни обстрілювали Очеретинську та Авдіївську громади. У першій протягом двох останніх днів унаслідок російських атак знищили фельдшерсько-акушерський пункт у селищі Красногорівка, кав’ярню та три житлових будинки в Очеретиному. Без струму в регіоні перебувають чотири села. 

В Авдіївці російські військові зруйнували житловий будинок та перебили постачання електрики. Під постійним вогнем перебувають також Вугледар, Мар’їнка, Красногорівка та Лиман.

“Щодня росіяни б’ють по цивільній інфраструктурі Донеччини – це не збіг, а цілеспрямовані атаки. Ворог застосовує артилерію, авіацію, фосфорні боєприпаси, обстрілюючи не лише міста, а й невеличкі селища”, – зазначає Кириленко. 

Фото: телеграм-канал Павла Кириленка

За минулу добу на Донеччині загинула одна людина – мешканець Діброви, що на Лиманщині. Ще восьмеро отримали поранення. Вдалося також уточнити інформацію щодо одного загиблого в Маріуполі, однак точну кількість жертв там та у Волновасі встановити досі неможливо.

“Кожен, хто досі залишається в Донецькій області, наражає себе на небезпеку стати черговою жертвою російської армії”, – каже голова Донецької ОВА.

Щодо Луганщини, то доба в регіоні минула без загиблих: згідно з даними голови тамтешньої ОВА, кількість вбитих російськими військовими цивільних 2 та 3 травня не змінилась. Однак інформацію щодо потерпілих ще уточнюють.

Наслідки російських обстрілів на Луганщині. Фото: телеграм-канал Сергія Гайдая

Росіяни не припинили гатити по містах області й під ворожим вогнем 2 травня опинились Сєвєродонецьк, Рубіжне, Попасна та Гірська громада. Загалом вогонь відкривали 25 разів.

П’ять будинків російські військові пошкодили в Сєвєродонецьку, ще 12 – у Гірській громаді, в Оріховому горіло 10 будинків, а в Золотому два. 

Щодо врятованих з-під завалів людей, то ними стали мешканці Сєвєродонецька, у будинок яких влучив снаряд, що не розірвався. 

Фотографія обкладинки: телеграм-канал Сергія Гайдая 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter