Убивство в Каховці: з місцевої поліції звільнили трьох силовиків, ще трьох – відсторонили

Дата: 13 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Після службового розслідування, яке розпочали у зв’язку резонансним убивством, що сталося в новорічну ніч у Каховці, звільнили трьох правоохоронців. Ще трьох поліцейських відсторонили від обійманих посад, а до трьох застосували дисциплінарне стягнення у вигляді неповної службової відповідності обійманій посаді.

Про це повідомили в поліції Херсонської області.

Убитий 26-річний Володимир Чебукін

За словами начальника обласного главку поліції Олександра Прокудіна, з органів звільнили керівника Каховського відділу поліції, слідчого та оперуповноваженого карного розшуку, які перебували на виклику про вбивство чоловіка.

Крім того, старшого інспектора з контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи місцевого відділу поліції, який на момент злочину перебував у компанії підозрюваного, також звільнили з органів. Матеріали щодо нього, як зазначили у відомстві, додатково передали в Державне бюро розслідувань.

Дисциплінарне стягнення застосували до чергового відділу та відповідального від керівництва, які перебували в добовому наряді в день убивства, а також стосовно слідчого, у провадженні якого була справа щодо вбивства чоловіка.

Нагадаємо, що 1 січня поточного року в місті Каховка Херсонської області 29-річний чоловік вистрілив з рушниці в живіт іншому місцевому жителю – 26-річному Володимирові Чебукіну. Від отриманих поранень через два дні він помер у лікарні.

Злочин спричинив великий суспільний резонанс, адже до нього, ймовірно, був причетний поліцейський, який святкував Новий рік в одній компанії з підозрюваним у вбивстві. Через декілька днів після вбивства місцеві жителі вийшли до райвідділку поліції з акцією протесту. Вони вимагали об’єктивного розслідування. 

Уже 3 січня суд заарештував підозрюваного в убивстві на 60 діб без права внесення застави, а за фактом злочину відкрили кримінальне провадження за статтею “Умисне вбивство”. Стосовно поліцейського слідчі призначили службове розслідування, а його самого відсторонили від виконання службових обов’язків.

Згодом Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за статтею щодо перевищення влади або службових повноважень, а вже 5 січня начальник слідчого управління Головного управління Нацполіції в Херсонській області Микола Вербицький заявив, що в Каховці проведуть повторну судово-медичну експертизу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter