Убивство Павла Шеремета: Андрія Антоненка та Юлію Кузьменко залишили під нічним домашнім арештом

Дата: 24 Січня 2022
A+ A- Підписатися

Шевченківський райсуд Києва залишив Андрія Антоненка та Юлію Кузьменко під нічним домашнім арештом у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Про це із зали суду повідомив кореспондент Укрінформу.

Юлія Кузьменко, Андрій Антоненко та Яна Дугарь. Джерело: censor.net

Судді залишили без задоволення прохання захисту про особисте зобовʼязання замість арешту для обох підозрюваних.

Також суд відхилив клопотання адвоката Кузьменко про надання тимчасового доступу до низки документів, що містяться в Офісі генерального прокурора, Адміністрації Держприкордонслужби та Київському науково-дослідному інституті судекспертиз.

Щодо третьої підозрюваної в справі Яни Дугарь, яка перебуває під особистим зобовʼязаннями, суд дослідив лише частину доказів її захисту. Засідання щодо неї заплановано на 9 лютого.

Нагадаємо, один з керівників видання “Українська правда” Павло Шеремет загинув від вибуху вранці 20 липня 2016 року. Йому підклали вибухівку під автомобіль. Наприкінці минулого року правоохоронці повідомили, що затримали трьох підозрюваних у вбивстві: лікарку та волонтерку Кузьменко, музиканта, ветерана АТО Антоненка та військову медсестру Дугарь.

Усі затримані заперечують свою причетність до злочину. Захист Антоненка стверджує, що він вищий за вбивцю. Адвокати Дугарь наполягають, що вона має алібі, підтверджене документами й свідками, а експертиза, на якій ґрунтується підозра, неповна і необ’єктивна. Кузьменко також розкритикувала експертизу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter