Вбивство Гандзюк: СБУ розслідує ймовірну причетність поліцейських до втечі Левіна

Дата: 04 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

Служба безпеки розслідує провадження щодо правоохоронців, які розслідували вбивство Катерини Гандзюк на початковому етапі, а також, імовірно, сприяли втечі організатора нападу Олексія Левіна.

Про це розповіли перший заступник начальника Головного слідчого управління СБУ Віталій Маяков та начальник слідчого управління СБУ Богдан Тиводар, повідомляє Громадське радіо. 

Олексій Левін

Наприкінці жовтня Генеральна прокуратура передала СБУ провадження щодо недбалості правоохоронців у початковому розслідуванні, покриванні злочину або сприянні втечі Левіна. Маяков також повідомив, що рідним підозрюваних у справі Гандзюк платили за мовчання у справі про вбивство.

За його словами, фінансування рідних підозрюваних здійснювалося за вказівкою Левіна, який наразі перебуває у міжнародному розшуку.

Він додав, що гроші надходили задля того, аби підозрювані мовчали, але фінансування наразі зупинено. Також він не уточнив, чи мав відношення до цього процесу ексглава херсонської облради Владислав Мангер.

Як відомо, Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. 4 листопада вона померла в лікарні внаслідок опіків 40% тіла. 6 червня п’ятьом виконавцям нападу суд призначив мінімальні терміни  –  від трьох до шести років утримання під вартою.

Підозру як організаторові злочину вручено лише одній особі – голові Херсонської облради Владиславу Мангеру, який перебуває на волі з електронним браслетом.

Також оголошено підозру ймовірному посереднику між замовником і виконавцями, раніше судимому за серійне вбивство Олексію Левіну, який переховується за кордоном. Восьмим і наразі останнім підозрюваним у цій справі є експомічник нардепа Ігор Павловський. У квітні йому змінили підозру зі співучасті в злочині на його замовчування.

Активісти вже пів року вимагають оголосити підозри також колишньому голові Херсонської ОДА Андрію Гордєєву та його ексзаступнику Євгенові Рищуку, вважаючи, що вони теж причетні до замовлення нападу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter