Убивця сестри правозахисниці Ноздровської отримав сім років в’язниці

Дата: 09 Липня 2019
A+ A- Підписатися

Київський апеляційний суд залишив без змін вирок Обухівського районного суду щодо Дмитра Россошанського, який отримав сім років позбавлення волі за вбивство сестри активістки Ірини Ноздровської Світлани Сапатинської.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Київської області. 

Дмитро Россошанський 

Апеляцію на вирок подавав захист Россошанського. Чоловіка засудили ще в травні 2017 року, проте рідні вбитої боялись, що племінник голови суду Вишгородського району вийде на свободу за амністією. 

Водночас мати загиблої Світлани Сапатинської на засіданні тимчасової слідчої комісії з розслідування нападів на активістів у січні цього року наголошувала, що Россошанський не єдиний причетний до вбивства. Тоді ж вона розповіла, що слідство щодо вбивства її доньки було сфабриковано, а всі причетні до нього люди почали зникати з невідомих причин.

Як відомо, активістка Ірина Ноздровська кілька років працювала над справою про загибель своєї сестри Світлани Сапатинської, яку 30 вересня 2015 року в селі Демидів на смерть збив племінник голови суду Вишгородського району Дмитро Россошанський. У травні 2017 року Россошанського засудили до семи років ув’язнення. Його захист подав апеляцію, і рідні Ноздровської побоювалися, що він може вийти на волю за амністією. Згодом Обухівський районний суд засудив чоловіка до семи років позбавлення волі без права на амністію та 600 тисяч гривень компенсації батькам.

Тіло самої Ірини 1 січня минулого року знайшли у водоймі біля села Демидів Вишгородського району на Київщині. За попередніми даними експертизи тіла, жінка загинула від множинних колото-різаних ран. За підозрою у її вбивстві вже 8 січня затримали 63-річного Юрія Россошанського, батька засудженого Дмитра Россошанського. У Нацполіції заявили, що Юрій Россошанський зізнався у вбивстві правозахисниці.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter