Ватикан заборонив своїм священникам благословляти одностатеві шлюби

Дата: 16 Березня 2021
A+ A- Підписатися

Католицьким священникам не дозволяється благословляти гомосексуальні пари, які просять будь-якого релігійного визнання їхнього союзу.

Як повідомляє Vatican news, таку заяву зробила Конгрегація доктрини віри в понеділок у відповідь на численні запити щодо законності цих благословень.

У рішенні, яке підписав, зокрема, Папа Франциск, підкреслюється, що шлюб церква визначає як союз між чоловіком і жінкою.

Конгрегація пояснює, що церква благословляє гомосексуальних людей, але не їхні союзи, які “не є частиною Божого плану”. Ватикан підкреслює, що до гомосексуалів слід ставитися з повагою і розумінням.

Рішення про незаконність благословення одностатевих союзів є не формою дискримінації, а лише нагадуванням про природу таїнства шлюбу, як його розуміє церква.

Як відомо, документальний фільм “Франциск”, прем’єра якого відбулася на римському кінофестивалі 21 жовтня 2020 року, викликав бурхливу реакцію через слова Папи, який сказав, що гомосексуальні люди мають право бути в сім’ї і що необхідні закони про цивільний союз для одностатевих пар.

Після цього Ватикан розповсюдив заяву, що коментарі Папи Римського Франциска щодо одностатевих шлюбів, озвучені в документальній стрічці “Франциск”, вирвані з контексту та не свідчать про зміну церковної доктрини щодо гомосексуальних людей чи підтримку одностатевих шлюбів: йшлося про одностатеві цивільні партнерства.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter