Вартість біометричного паспорта може знизитись – міграційна служба

Дата: 11 Жовтня 2016
A+ A- Підписатися

Вартість біометричного закордонного паспорта для українців може знизитися.

Про це повідомив керівник прес-служби Державної міграційної служби України Сергій Гунько в коментарі “Радіо Свобода”.

“Саме при наявності біометрики після введення безвізового режиму українці зможуть їздити до ЄС без віз”, – зазначив він.

“Зараз ми очікуємо постанову Кабінету міністрів, вартість буде трохи змінюватися. І за нашими прогнозами, в бік зменшення. Змінилися умови оплати: вартість бланка не зміниться, зміниться обсяг платежів у місцевий бюджет. До цього часу паспорт коштував 561 гривню”, – сказав Гунько.

За його словами, на сьогоднішній день вже близько двох мільйонів українців отримали біометричний паспорт і з початку 2016 року абсолютна більшість громадян обирає саме паспорт з чіпом.

В Міграційній службі також підкреслюють, що наявність електронного чіпа робить документ набагато безпечніше і дає поштовх для розвитку електронних сервісів. За кордоном уже в багатьох країнах є в аеропортах електронні пропускні ворота – паспортний контроль можна пройти без участі чиновника, отже, це прискорить процес.

Нагадаємо, у вересні Комітет Європарламенту із громадянських свобод та внутрішніх справ (LIBE) та Комітет Європарламенту у закордонних справах схвалили внесення України до переліку країн, з якими ЄС запроваджує безвізовий режим.

Після цього це питання має розглянути Європарламент та затвердити Рада Європи.

Українські політики очікують, що питання має бути вирішене до саміту Україна-ЄС, який відбудеться 24 листопада.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter