Вакцину від коронавірусу доставили у всі країни Євросоюзу

Дата: 26 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Вакцина від коронавірусу надійшла в усі країни Європейського Союзу. Масове щеплення розпочнуть у неділю 27 грудня.

Про це повідомляє “Європейська правда“, із посиланням на заяву президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн.

Ми починаємо перегортати сторінку важкого року. Сьогодні день доставлення, а завтра вакцинація проти COVID-19 почнеться по всьому ЄС. Вакцина стала доступна одночасно для всіх держав ЄС, і люди почнуть приймати вакцину в Афінах, у Римі, у Гельсінкі, в Софії. Наші Європейські дні вакцинації – це зворушливий момент єдності та європейської історії успіху” – повідомила вона.

Також фон дер Ляєн додала, що дуже скоро ЄС матиме більше вакцин, як тільки буде підтверджено їх безпеку та ефективність.

За її словами, ЄС забезпечив достатню кількість вакцин від коронавірусу для всього населення блоку, а також мешканців країн Європейської економічної зони.

Вакцинація дозволить нам поступово повернутися до нормального життя… Але доки цього не сталося нам потрібно зберігати пильність. Ми маємо захищати себе і своїх близьких від вірусу. Лишаємося в безпеці разом. Зробімо 2021 рік нашим роком відновлення і надії. зазначила фон дер Ляєн.

Нагадаємо, що вакцинація світу від коронавірусу, на думку експертів, буде складним завданням. Так, BBC з посиланням на Міжнародну асоціацію повітряного транспорту повідомляла, що для тільки для перевезення вакцини всім світом знадобиться 8 тисяч великих транспортних літаків. Однак деякі вакцини потребують зберігання за температури нижче ніж нуль градусів, а тому з майбутньої операції вже зараз можна вилучити велику кількість літаків.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter