В ужгородській книгарні відмовилися обслужити жінку на візку

Дата: 12 Листопада 2015
A+ A- Підписатися

Марія Цуркан, до якої не вийшов продавець книгарні, вважає, що працівники порушили її права та мають понести відповідальність.

Як повідомляє “Громадське радіо“, наприкінці вересня цього року пані Марія Цуркан разом з сином-четвертокласником прийшла в книгарню “Абетка”, щоб придбати підручники. Оскільки подолати шість високих сходинок без пандуса на інвалідному візочку просто неможливо, жінка послала сина в магазин, аби той викликав продавця.

Але до них ніхто так і не вийшов. Тоді жінка написала сину список підручників, але його у книгарні не обслужили.

Після того близько місяця жінка намагалася з’ясувати, хто є власником цієї книгарні на вулиці Грушевського в Ужгороді. Жінці відмовлялися надати книгу скарг та пропозицій – сказали, що у магазині її немає.

Продавець, яка працювала того дня, сказала, що тоді було багато відвідувачів. Також вона нібито не підозрювала про те, що жінка, яка зверталася з проханням, була з інвалідністю – зі слів хлопчика вона зрозуміла, що йдеться про дитячий візок.

Марія Цуркан заявила, що порушили її права та права сина, та вимагає, щоб власник та працівники магазину понесли відповідальність. Впевнена, що виграє в суді, але звертатись поки що не збирається. Але вона написала заяву в управління у справах захисту прав споживачів. Звідти заяву направили у Фонд соціального захисту інвалідів.

Директор фонду Андрій Воробець каже, що працівники магазину мають понести відповідальність: “Правову оцінку дадуть компетентні органи. Але, на наш погляд, це є проявом дискримінації осіб з обмеженими фізичними можливостями“.

Крім цього, фахівці фонду готують звернення в органи місцевого самоврядування щодо облаштування пандуса в магазині.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter