В Ужгороді мешканці не пустили темношкіру дівчину до маршрутки

Дата: 30 Липня 2015
A+ A- Підписатися

26 липня в Ужгороді темношкіру Асі зі Сьєрра-Леоне та її восьмимісячне немовля не впустили до маршрутки.

Про це повідомляє прес-служба Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Що саме не сподобалось мешканцям міста в 23-річній дівчині, не повідомляється. Однак відомо, що громадяни прикували Асі кайданками, і вона продовжила в них перебувати близько півгодини навіть при працівниках міліції.

Дівчина тимчасово перебуває в Україні і очікує на статус біженця. Свої щоденні поїздки вона мотивувала відсутністю грошей та одягу, і тому в Ужгороді вона змушена жебракувати.

Регіональний координатор Уповноваженого Олег Григор’єв зауважує, що всі шукачі притулку, які перебувають на Закарпатті, соціально незахищені.

На жаль, незважаючи на закон, вони часто обмежені у праві на соціальну допомогу та освіту. Незрозуміло, наприклад, чому дотепер жоден соціальний працівник чи спеціаліст по роботі з іноземцями не допоміг оформити молодій жінці допомогу у зв’язку з народженням дитини, адже це порушення права на соціальну допомогу, яку вона має отримати за законом“, – йдеться в повідомленні прес-служби.

Прес-служба зауважує, що, на відміну від представників органів державної влади, громадськість зі співчуттям відгукується на ситуацію довкола Асі та її дитини. Так, волонтери вже зібрали речі, гроші та їжу для маленького сина жінки.

Сьогодні офіційний представник Почесного консула Сьєрра-Леоне в Україні, перекладач з представником громадськості відвідають Перечинський пункт тимчасового розміщення біженців, де наразі перебуває Асі з маленьким сином, щоб передати зібрані волонтерами гроші, речі та їжу“, – говориться в повідомленні.

Наразі проводяться службові розслідування щодо факту відкритої дискримінації по відношенню до іноземців та осіб без громадянства.

Нагадаємо, нещодавно в Ужгороді місцева охорона не пустила темношкірих студентів до приватного аквапарку.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter