В Узбекистані заборонили політологію через “ненауковість”

Дата: 02 Вересня 2015
A+ A- Підписатися

Узбецькі політологи обурені рішенням посадовців заборонити дисципліну до викладання у вузах.

Як повідомляє AsiaTerra, міністр вищої і середньої спеціальної освіти Республіки Узбекистан Алішер Вахабов озвучив рішення про скасування викладання політології у вузах країни.

Формальні приводи заборони: теми предмета дублюються з іншими науками, у політології немає наукової методології, а навчальна література заснована лише на західних джерелах, не містить національної наукової спадщини і не висвітлює “узбецьку модель” розвитку.

Узбецький політолог Фархад Толіпов після цього рішення опублікував відкритий лист-звернення від політологів країни, де вони відзначають, що рішення прийнято фактично групою консервативних посадовців, які не мають стосунку до науки. Вони кажуть, що ображені подібним волюнтаристським рішенням про скасування політології як спеціальності і як загальноосвітнього предмета.

Якщо відтепер політологія не може бути самостійною наукою, то ким тепер є ці вчені, яких держава навчала з перших років незалежності і яким видала ці дипломи та вчені ступені?“, – зазначено у зверненні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter