В Узбекистані можуть ув’язнити двох геїв

Дата: 03 Грудня 2017
A+ A- Підписатися

Поліція в Ташкенті затримала чоловіків-геїв, які мали стосунки і жили разом на орендованій квартирі.

Про це повідомляє ВВС Україна з посиланням на інтернет-видання Uznews.uz.

Чоловікам висунули звинувачення за статтею про “мужолозтво”. Їм загрожує тюремне ув’язнення до 3 років.

Видання повідомляє, що затримані – 1988 і 1994 року народження. Вони познайомилися у вересні цього року і почали жити разом в орендованій квартирі.

Їх примусово змусили пройти медичний огляд, який підтвердив, що чоловіки перебували в сексуальних стосунках.

Користувачі соціальних мереж неоднозначно відреагували на цю новину. Повідомлення на сторінці Uznews.uz у Facebook незабаром після публікації зібрало близько сотні коментарів.

Багато користувачів засуджують затримання пари.

“Середньовічний абсурд! Вже давно час прибрати цю статтю з Кримінального кодексу і розглядати таку поведінку як адміністративний проступок. Багато гомофобів навіть не знають про природу гомосексуальності і вважають таку поведінку аморальною”, – пише один з користувачів.

Втім, деякі користувачі з ентузіазмом сприйняли повідомлення про затримання двох чоловіків.

“Все правильно. Їх потрібно посадити в тюрму на все життя, щоб ці тварини не псували людей”, – пише один з користувачів Facebook.

Дехто говорить про необхідність посилити покарання за інші злочини:

“Нам вже набридло читати новини про затримання повій, геїв… Коли вони, нарешті, почнуть ловити корупціонерів?” – запитує один з коментаторів.

Дехто звернув увагу на підставу затримання – медичний огляд.

“З якого дива їх затримали і відправили на огляд? Туманна історія. Медичний огляд проводиться, коли хтось заявляє про сексуальне насильство”, – обурюється один з користувачів.

“Майте на увазі, якщо вас затримають на вулиці або десь ще – в гостях у друга, знайомого, колеги, – є ймовірність, що захочуть перевірити не тільки ваш паспорт”, – іронізує інший користувач.

У листопаді стало відомо, що у Казахстані на зйомках ток-шоу телеканалу “Євразія” один із гостей почав знущатись з трансґендерної жінки, яку також запросили як гостю.

Нагадаємо, одностатеві стосунки вважаються кримінальним злочином у 72 країнах світу – у 45 з них поза законом лише лесбійські зв’язки. У 8 із 72 країн за належність до ЛГБТ-спільноти передбачена смертна кара. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter