В Україні змінилися правила перетину кордону дітьми: що нового?

Дата: 06 Липня 2018
A+ A- Підписатися

Кабмін підтримав зміни щодо спрощення процедури виїзду за кордон окремих категорій громадян України, які не досягли 16-річного віку.

Про це повідомила прес-служба Державної прикордонної служби України.

Зокрема, змінилися вимоги щодо виїзду за кордон дітей у разі їх самостійної подорожі літаками. Тепер батьки зможуть доручати супровід дітей, які подорожуватимуть повітряним транспортом, членам екіпажу літаків відповідно до вимог Міжнародної організації цивільної авіації.

Також громадяни України, які не досягли 16-річного віку, можуть виїжджати за кордон до закінчення терміну дії їхнього проїзного документа. Він буде чинний протягом строку, на який він виданий державним органом.

У відповідність до європейського законодавства урядовці привели правила перетинання кордону дітьми, народженими за межами України: для перетину державного кордону цією категорією неповнолітніх громадян України, які прямують у супроводі одинокої матері, достатньо мати паспортний документ і свідоцтво про народження, видане компетентними органами іноземної держави, що не містить відомостей про батька дитини та завірене встановленим порядком.

Ухвалені зміни набудуть чинності з дня офіційного опублікування постанови.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter