В Україні вперше засудили військового за зраду під час анексії Криму

Дата: 19 Листопада 2015
A+ A- Підписатися

До 7 років позбавлення волі з позбавленням військового звання засудили колишнього старшого матроса, який служив у ВМС ЗСУ в Криму.

Перший вирок українському військовому, який перейшов на бік Росії в період анексії українського Криму, виніс Оболонський районний суд Києва, повідомляє прес-служба військової прокуратури Південного регіону України.

Суд визнав військового винним у державній зраді і дезертирстві (ч. 1 ст. 111 та ч.1 ст. 408 КК України), повідомили у відомстві.

“Оцінивши та дослідивши в судовому засіданні докази в їх сукупності, суд дійшов висновку, що винуватість старшого матроса С. у вчиненні інкримінованих йому злочинів повністю підтверджена. Вступаючи на службу до військових формувань країни-агресора, останній діяв умисно. Він розумів, що порушує присягу, а його перехід на бік окупантів завдасть шкоди державній безпеці України”, – йдеться в повідомленні військової прокуратури.

Раніше повідомлялося, що старший матрос родом з Миколаєва, який служив у Перевальному під Сімферополем і перейшов на службу до армію Росії після анексії півострова, був затриманий українськими службами під час перетину адмінкордону на «Чонгарі».

Військова прокуратура України раніше повідомляла, що звинувачує в державній зраді і дезертирстві майже 5000 військовослужбовців, які в 2014 році залишилися в анексованому Росією Криму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter