В Україні вперше відзначатимуть День корінних народів світу

Дата: 05 Серпня 2016
A+ A- Підписатися

В Україні 9 серпня вперше відзначатимуть День корінних народів світу.

Як повідомила сьогодні на прес-конференції в Києві заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джеппар, в цей день планують низку заходів, зокрема, провести міжнародну конференцію “Корінні народи України. Історія, Сучасність і перспективи”.

Еміне Джеппар

“В рамках круглого столу або конференції обговорюватимуться такі питання, як корінні народи в сучасному світі, особливості корінних народів як етнічних груп, варіанти вирішення проблем корінних народів у сучасних країнах, розвиток міжнародного права в питаннях корінних народів, перше і друге століття корінних народів світу ООН”, – розповіла Джеппар.

За її інформацією, на цей захід приїдуть член постійного Форуму ООН з питань корінних народів Олівер Лооде та естонський парламентар Март Ньют, з якими Мінінформ України реалізує проект зі стратегії публічної дипломатії кримськотатарського народу.

В рамках заявлених заходів – презентація згаданої стратегії, а також показ п’єси про історичні відносини українського і кримськотатарського народів.

Міжнародний день корінних народів світу відзначається щороку 9 серпня, встановлений у 1994 році Генеральною Асамблеєю ООН.

Загальна чисельність корінних народів на планеті складає приблизно 370 мільйонів людей, які живуть більш ніж у 70 країнах і представляють безліч мов і культур.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter