В Україні випустять перший комікс про незрячих людей

Дата: 22 Серпня 2019
A+ A- Підписатися

У вересні видавництво IST Publishing випустить комікс про незрячу людину, а 30 серпня стартує присвячена проєкту “Блайндмен” виставка.

Фото: IST Publishing

Про це повідомляє БЖ.

“Блайндмен” – це історія про зустріч зі світом і з самим собою. Він існує у трьох форматах: книжки-комікси, постери та гіпсові рельєфи з аудіосупроводом.

У книжковій версії комікс постане об’ємним зображенням, зробленим за допомогою тиснення на папері. Ілюстрації доповнять поетичними рядками, надрукованими шрифтом Брайля.

На виставці презентують чотири гіпсових рельєфи та вишивку на довгому шматку тканини, що імітує кулю звукових коливань на стіні.

Проєкт створили графік Володимир Гавриш і сценарист Андрій Беницький. У 2018 році вони випустили комікс про незрячу людину, яка відчуває звукові хвилі, торкаючись до стіни. Проєкт став частиною міжнародного фестивалю коміксів Fumetto 2018. Після конкурсної виставки він продовжив розвиватися як інклюзивний книжковий і виставковий проєкт з назвою “Блайндмен”.

У галереї виставка відбудеться не в білих стінах, як було раніше, а в кольорових, що підкреслить текстуру зображень і текстів.

Проєкт реалізовано за підтримки Українського культурного фонду.

Виставка відкриється 30 серпня о 19:00 за адресою вул. Рейтарська, 1, The Naked Room.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter