В Україні почнуть розслідувати дії керівника “Оплоту”

Дата: 01 Грудня 2015
A+ A- Підписатися

Щодо підозрюваного Євгена Жиліна, організатора та керівника терористичної групи “Оплот”, розпочнуть спеціальне досудове розслідування та судове провадження (заочне засудження).

Як написав на своїй сторінці у Facebook головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, таке рішення ухвалив Краматорський міський суд Донецької області 27 листопада. 

“Вирок українського суду тепер буде точно. Вирок за все скоєне – за тітушок проти Майдану, Маріїнський парк і покалічених людей, терористичні акти і підкуп працівників вже колишньої міліціі. За українським Законом і по праву“, – написав Матіос. 

Про лідера терористичної групи “Оплот” Жиліна. Довго і скурпульозно, з дотриманням всіх вимог процесуального законода…

Posted by Анатолій Матіос on 30 листопад 2015 р.

Нагадаємо, Євген Жилін, власник бійцівського клубу та проросійської громадської організації “Оплот”, колишній працівник міліції та СБУ в Харківській області, 21 лютого виїхав з України та був оголошений у розшук.

Бійці “Оплоту” здійснювали напади на активістів Євромайдану як у Харкові, так і у Києві. З початком бойових дій на сході України “Оплот” брав участь у конфлікті на боці “ДНР”. Є свідчення про застосування “оплотівцями” жорстоких тортур до полонених.

У лютому начальник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк повідомляв, що представником “Оплоту” є лідер “ДНР” Олександр Захарченко.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter