В Україні переглянули норми харчування для ув’язнених

Дата: 09 Січня 2019
A+ A- Підписатися

Уряд затвердив нові норми харчування осіб, які тримаються в установах виконання покарань, слідчих ізоляторах та інших місцях неволі.

Про це повідомила прес-служба Кабміну.

У такий спосіб чиновники хочуть покращити харчування ув’язнених і погодити відповідні норми із сучасними стандартами. За їхніми словами, у нових нормах урізноманітнили асортимент продуктів і збільшили їх кількість. Відтепер особам, що перебувають у неволі, мають на добу забезпечити харчування хлібом із пшеничного борошна першого сорту (по 500 та 400 грамів на чоловіка та жінку відповідно – ред.), яйцями в кількості двох штук, крупами, рибою і м’ясом по 100 грамів на добу та іншими продуктами.

Приклад загальної норми харчування для ув’язнених

Для різних установ ухвалили різні норми, що розділені за ґендерним принципом. Вони наберуть чинності з 1 січня 2020 року, а видатки, пов’язані з виконанням постанови уряду у 2020 році та наступних роках, здійснюватимуться в межах асигнувань, передбачених відповідним розпорядникам бюджетних коштів.

Нагадаємо, що у вересні минулого року Міністерство юстиції України розробило нові правила внутрішнього розпорядку установ виконання покарань, які дозволяють ув’язненим носити бороди, курити в карцерах та спілкуватися безпосередньо з адміністрацією.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter