В США трансґендерна жінка вперше змогла годувати малюка груддю

Дата: 16 Лютого 2018
A+ A- Підписатися

В США 30-річна трансґендерна жінка змогла годувати груддю малюка, якого народила її партнерка.

Про це у дослідженні, опублікованому на початку 2018 року, розповіли працівники Центру трансґендерної медицини.

Як повідомляє Meduza, історія американки, ім’я якої не називається, стала першим подібним випадком відомим науці.

Останні кілька років вона проходила гормональну терапію, внаслідок якої в жінки повністю сформувалися молочні залози. Проте для початку лактації був потрібен гормон пролактин, який наразі медикаментозним чином виробити неможливо.

Після того, як жінка дізналася про вагітність своєї партнерки, вона вирішила взяти участь в експерименті Центру трансґендерної медицини. Його суть полягала в поєднанні гормональної терапії з фізичною стимуляцією грудей і препаратом від нудоти домперидоном, побічною дією якого є виробляння грудного молока.

Місяць потому в американки почали з’являтися перші краплі молока, а на момент народження дитини в неї вже вироблялося 227 грамів молока на день. Цього щоденного об’єму було достатньо, щоб годувати новонародженого хлопчика протягом шести тижнів.

Спеціалісти Центру трансґендерної медицини, під наглядом яких проходив експеримент, заявили, що вже у піврічному віці дитина була веселою, здоровою та “дуже симпатичною”.

За словами ендокринолога медичної школи Бостонського університету Джошуа Сейфера, описаний у дослідженні метод стимуляції лактації може стати дуже затребуваним серед трансґендерних жінок, які хочуть годувати груддю. На його думку, нічого надприродного в цьому немає, оскільки клітини молочних залоз, які розвиваються в трансґендерних жінок під час гормональної терапії, здатні виробляти молоко.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter