“У разі моєї смерті”: стало відомо, кому Сенцов заповів свої твори

Дата: 26 Жовтня 2018
A+ A- Підписатися

Український режисер та політв’язень Олег Сенцов, якого незаконно тримають у російській колонії, заповів екранізацію своїх творів режисерці Євгенії Врадій.

Про це стало відомо з листа, який передала його сестра Наталя Каплан, повідомляє Громадське.

Лист Сенцов написав на початку вересня:

“Я, Сенцов Олег Геннадійович, перебуваючи в здоровому розумі й твердій пам’яті, заповідаю в разі моєї смерті екранізацію фільмів за моїми сценаріями, а саме “Носорог”, “Кай”, а також написані мною в неволі “Блистательный мир”, “Вороны” та “Кристи”, моїй соратниці й другому режисерові Євгенії Врадій у якості режисера-постановника. У разі її відмови вона має право обрати, кому передоручити ці екранізації, а також обрати компанію – виробника цих фільмів”.

Гроші, отримані від гонорарів, політв’язень заповів своїм дітям.

“Правонаступниками, спадкоємцями і одержувачами моїх гонорарів після моєї смерті я призначаю моїх дітей: Сенцову Аліну і Сенцова Владислава. Заповіт складено в ІК-8 м. Лабитнангі в присутності і завірено моїм адвокатом Дінзе Дмитром. 07.09.18”, – написав він.

Український режисер Олег Сенцов засуджений у Росії на 20 років за звинуваченням у підготуванні терактів в окупованому Криму. Свою провину він не визнає. 6 жовтня він був змушений припинити свій протест, що тривав п’ять місяців, адже російські силовики пригрозили йому примусовим годуванням. Нещодавно сестра політв’язня повідомила, що на тлі виходу з голодування він потрапив у реанімацію. Російські силовики цю інформацію спростовують та розповідають про те, що за 10 днів Сенцов набрав втрачену під час протесту вагу. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter