В Полтаві відкрили виставку для людей із порушеннями зору

Дата: 02 Липня 2016
A+ A- Підписатися

У Полтаві відкрили інтерактивний експериментальний соціально-мистецький проект “Торкаючись, бачу: великі українці”.

Як повідомляє Громадське. Полтава, фотовиставка відкрилася 1 липня в Галереї мистецтв імені Миколи Ярошенка.

Організатори проекту хочуть показати відвідувачам, як виглядали видатні особистості України, дати можливість прослухати їхні біографії, записані відомими голосами, а також познайомитися ближче із відомими людьми за допомогою шрифту Брайля.

“Серед представлених на виставці експонатів можна побачити рельєфи видатних постатей-гостей Полтавщини: Тараса Шевченка, Лесі Українки, Івана Франка, Григорія Сковороди, Андрія Шептицького, Миколи Амосова, Марії Заньковецької, Георгія Гонгадзе, Володимира Івасюка, Михайла Бочука, Олександра Довженка та Сергія Нігояна”, – пише ЗМІ.

Ці експонати розфарбували глухонімі діти в різні кольори. Гостею виставки стала незряча співачка Олена Ковтун – відома полтавка, яка перемогла в конкурсі “Україна має талант”.

Такі експозиції просто неоціненні для таких, як я. Я вже познайомилася ближче із Григорієм Сковородою та Миколою Амосовим, але ще все попереду – виставка не закінчується!”, – каже дівчина.

Раніше повідомлялось про першу адміністративну рельєфно-графічну карту України, яка допомагає людям з порушеннями зору сформувати уявлення про Україну, її територію, адміністративний поділ, розташування відносно сусідніх країн тощо. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter