В ООН наголосили на важливості декретної відпустки для батька

Дата: 16 Травня 2016
A+ A- Підписатися

Уряди всіх країн повинні забезпечити умови для створення здорових сімей, в яких немає місця насильству і дискримінації.

Про це йдеться в посланні, оприлюдненому ООН з нагоди Міжнародного дня сім’ї. Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун висловився за впровадження програм планування сім’ї та практики декретних відпусток для батьків новонароджених.

“Уряди повинні підтримувати ключову роль сімей у всьому їх різноманітті. Вони повинні надавати доступ до послуг у сфері охорони репродуктивного здоров’я, щоб батьки могли визначати розмір сім’ї і час, коли вона буде поповнюватися. Материнське здоров’я і декретна відпустка для батьків також вкрай важливі для того , щоб дозволити батькам подарувати новонародженим найкраще початок життя”, – заявив генсек ООН.

Він закликав уряди і роботодавців “усвідомити, що турбота – це важлива частина сімейного життя”.

“Кожен має потребу в увазі близьких в певний момент свого життя, і всі повинні бути здатні проявити турботу, коли в цьому є необхідність, – зазначив Пан Гі Мун. – Заохочуючи створення дбайливих сімей і позитивне виховання через політику і закони, можна допомогти виростити здорових і щасливих дітей, які зможуть стати цінними і корисними дорослими членами суспільства”.

Міжнародний день сім’ї був заснований Генеральною Асамблеєю ООН в 1994 році. У цьому році, за словами генерального секретаря, свято припало “на час потрясінь і трагедій, з якими стикаються сім’ї по всьому світу”.

“Зростання насильницького екстремізму, наслідки вимушеного переселення, екстремальні погодні явища та інші виклики чинять згубний вплив на стан здоров’я і єдність сімей в кризових ситуаціях. Навіть у відносно стабільних суспільствах сім’ї все ще страждають від насильства, дискримінації та бідності”, – підкреслив він.

Пан Гі Мун також звернув увагу на важливість турботи про літніх людей, які “зберігають бадьорість, поки їх внесок цінується в сім’ї та суспільстві”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter