В окупованому Криму заблоковані сайти кількох ЗМІ

Дата: 03 Серпня 2016
A+ A- Підписатися

На території анексованого Криму заблоковані сайти телеканалу АТR, кримськотатарського інформресурсу QHA, інтернет-видання “События Крыма” та частково заблокований новинний сайт “Крим.Реалії”, який є проектом “Радіо Свободи”.

Як повідомляє кримське видання “15 минут”, з 3 серпня при спробі зайти на сайт телеканалу АТР на екрані з’являється інформація про те, що доступ до цього ресурсу обмежений.

“Мережева адреса, що дозволяє ідентифікувати сайт в мережі Інтернет, включена до Єдиного Реєстру доменних імен, покажчиків сторінок сайтів мережі Інтернет і мережевих адрес, які дозволяють ідентифікувати сайти в мережі Інтернет, що містять інформацію, поширення якої в Російській Федерації заборонено”, – йдеться в повідомленні, яке з’являється на екрані, після спроби зайти на сайт.

Також відомо, що на окупованому півострові заблокований доступ до іншого кримськотатарського інформаційного ресурсу – QHA.

2 серпня головний редактор видання “События Крыма” Руслан Югош повідомив у Facebook, що у  Криму втретє заблоковано інформаційний сайт видання.

За словами пана Югоша, сайт вже піддавався блокуванню в 2015 та 2016 роках.

“Тепер ось знову … Поки не знаю, з якого переляку на цей раз і за чиїм рішенням – в “чорному списку” Роскомнадзору сайт зараз не значиться…”, – написав Югош та додав, що блокування сайту редакція сприйняла спокійно.

2 серпня “Радіо Свобода” повідомила, що на території Криму частково заблокований доступ до сайту “Крим. Реалії”.

“Інтернет-користувачі повідомляють, що заблокували доступ до ресурсу провайдери “Воля”, “Ардінвест”, “Трінет”, “Міранда-медіа”, “Скай-лайн”, “Апекс Крим” (Керч), Kerch.net. Ідеться переважно про північну, центральну й західну частини анексованого півострова”, — йдеться у повідомленні “Радіо Свобода”.

“Шановний користувач! Ми приносимо свої вибачення, але доступ до запитуваного Вами ресурсів обмежено. У разі виникнення питань зверніться до технічної підтримки”, — цитує видання повідомлення провайдерів.

Як зазначається, у Феодосії й Севастополі, а також у Російській Федерації сайт доступний.

Водночас, на сайті Роскомнагляду жодних повідомлень про блокування сайту “Крим. Реалії” немає.  

Офіційні повідомлення російської влади Криму, зокрема, прокуратури, про обмеження доступу до сайту “Крим. Реалії” також відсутні.

“Радіо Свобода” нагадує, що 30 липня підконтрольна Москві прокуратура анексованого Криму відзвітувала про те, що за перше півріччя було ініційовано обмеження доступу до 60 інтернет-ресурсів “з екстремістським контентом”.

Цьогоріч регіональні прокуратури півострова ініціювали блокування десятків інтернет-сайтів. У відомствах стверджували, що ці сайти містили опис способів скоєння суїциду та обігу наркотиків, інформацію про продаж алкоголю у нічний час.

В середині квітня призначений Москвою прокурор півострова Наталія Поклонська заявила, що російська прокуратура Криму готує матеріали для Генпрокуратури й Роскомнагляду. Вона наголосила, що має намір домогтися повного закриття проекту “Крим. Реалії”, оскільки, на її думку, це “шкідницька служба”, а публікації сайту містять “виправдання диверсій, екстремізму і нескінченну дискредитацію органів влади в Криму”.

У травні на території Криму був обмежений доступ до сайту “Крим.Реалії”, але пізніше доступ відновили.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter