В окупованому Криму суд залишив під арештом алуштинського редактора Назимова

Дата: 23 Травня 2017
A+ A- Підписатися

В окупованому Криму так званий “Апеляційний суд Республіки Крим” залишив без задоволення апеляційну скаргу на продовження арешту редактору алуштинського видання “Твоя газета” Олексію Назимову. Назимов залишається під вартою до 4 червня.

Про це повідомляє кореспондент Центру інформації про права людини в Криму.

За його інформацією, під час засідання Назимов заявив, що не довіряє російсько-кримському правосуддю. Суддя сприйняла це як відвід, однак його не задовольнила.

Також суддя відмовила в клопотанні про неприпустимість допиту в клітці і про аудіозапис засідання.

Нагадаємо, Олексія Назимова і Павла Степанченка затримали 4 жовтня минулого року за підозрою в комерційному підкупі і посередництві. За версією слідства, Олексій Назимов вимагав гроші у представника Алуштинської організації “Единой России” за нерозголошення відомостей, що можуть зганьбити членів цієї партії.

Стосовно затриманих порушено кримінальну справу. Назимова раніше звинувачували за частиною 7 статті 204 Кримінального кодексу Росії (комерційний підкуп, пов’язаний з предметом вимагання предмета підкупу), а Степанченка – за частиною 2 статті 204.1 (посередництво в комерційному підкупі, вчинене групою осіб за попередньою змовою).

Пізніше справа була перекваліфікована за статтею 163 Кримінального кодексу Росії (вимагання).

31 березня стало відомо, що журналіст оголосив голодування в знак протесту. Але за наполяганням громадськості та рекомендаціями адвокатів Назимов через 10 днів припинив голодування.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter