В ОБСЄ фіксують збільшення кількості порушень перемир’я на Луганщині

Дата: 23 Травня 2016
A+ A- Підписатися

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ зафіксували збільшення кількості порушень режиму припинення вогню в Луганській області.

Про це передає “Інтерфакс” із посиланням на прес-службу місії.

“20 травня СММ здійснила 17 патрулів в регіоні, які спостерігали за дотриманням режиму припинення вогню, переміщенням і відведенням військової техніки і загальною гуманітарною ситуацією… У порівнянні з попереднім днем ​​СММ відзначила збільшення кількості випадків поршення режиму припинення вогню в Луганській області”, – повідомив співрозмовник агентства.

За даними прес-служби СММ, спостерігачі ОБСЄ зафіксували вибухи невизначеного походження в с. Сокільники (під контролем незаконних збройних формувань – ред.) і Станиці Луганській (під контролем українських військових – ред.).

Представники місії відвідали також місця зберігання відведеного важкого озброєння.

“За межами відповідних ліній відведення та місць зберігання СММ зафіксувала два танки (Т-64) в 7км на захід від підконтрольного уряду смт Новоайдар (49км на північний захід від Луганська), один танк (Т-64) на причепі, який рухався в південному напрямку по дорозі Т-1301 на південній околиці м. Луганськ, і один міномет (2Б9 “Волошка”, 82мм), який буксирував вантажівкою “Урал”, що рухався в північному напрямку по дорозі Н-21 поблизу смт Новоайдар”, – додали в прес-службі СММ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter