У Німеччині поменшало прохачів притулку

Дата: 04 Липня 2019
A+ A- Підписатися

За перше півріччя 2019 року в Німеччині зафіксували зменшення кількості заяв на отримання притулку порівняно з попереднім роком.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на дані Федерального відомства у справах міграції та біженців (BAMF). 

У першій половині 2019 року Федеральне відомство у справах міграції та біженців отримало майже 85 тисяч клопотань про притулок. Це на 9% менше, ніж за аналогічний період минулого року, повідомили в четвер. 

За період з початку січня по червень 2019 року BAMF отримало майже 73 тисячі заяв про надання притулку від осіб, які подали їх уперше, та ще майже 12 тисяч повторних заяв. Станом на кінець червня 52,5 тисячі заяв про притулок очікують на розгляд. Цей показник є приблизно співмірним із минулорічним. Одна з причин відсутності динаміки на зменшення цієї кількості полягає в тому, що співробітники BAMF почали переглядати сотні тисяч рішень про надання притулку за 2015 та 2016 роки.

Утім, федеральний міністр внутрішніх справ Горст Зеегофер оцінив ситуацію позитивно.

“Продовження зменшення кількості заяв про надання притулку в першій половині 2019 року вказує на те, що в тому разі, якщо динаміка залишатиметься незмінною впродовж цього року, то кількість мігрантів, як і торік, буде меншою за коридор від 180 до 220 тисяч осіб на рік, який визначений коаліційною угодою”, – цитує dpa Зеегофера. Найбільше заявок подають громадяни Сирії, Іраку, Нігерії та Афганістану.

У 2018 році 185 853 особи подали заявки на отримання притулку в Німеччині. У 2016 році німецькі чиновники зареєстрували понад 745 тисяч шукачів притулку. У 2015 році притулок у Німеччині попросили близько 890 тисяч осіб. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter