У Москві затримували захисника прав корінних малочисленних народів

Дата: 12 Грудня 2016
A+ A- Підписатися

У Москві вранці 11 грудня було затримано активіста із захисту прав корінних народів Родіона Суляндзіга.

Про це у Facebook повідомляє президент Центру розвитку демократії і прав людини Юрій Джибладзе з посиланням на учасників неформального об’єднання експертів корінних малочисленних народів Півночі, Сибіру і Далекого Сходу “Абориген Форум”.

Джібладзе цитує повідомлення учасників “Абориген Форуму”, у якому йдеться, що перед початком загальноосвітнього семінару 11 грудня їм стало відомо, що в квартирі у Суляндзігі проводиться обшук. Суляндзіга повинен був відкривати і вести семінар. Його доставили в відділок внутрішніх справ “Коньково”.

За даними Джібладзе, о 16:40 Суляндзігу відпустили з відділку, але його ноутбук залишився в поліції “для вивчення”. З чим пов’язані всі ці заходи, не повідомляється.

У повідомленні учасників семінару зазначено, що за кілька днів до його початку до них звернулися представники Асоціації корінних малочисленних народів Півночі, Сибіру і Далекого Сходу Російської Федерації з пропозицією включити їхніх представників для участі в семінарі в  ролі спостерігачів. Їм відмовили.

Як пояснює в коментарі Джібладзе, Асоціація з недавнього часу не є незалежною організацією, а контролюється державою, тому її представники не були запрошені до участі в семінарі незалежних активістів та експертів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter