В “ЛНР” і “ДНР” дітей змушують брати участь у пропагандистських заходах

Дата: 20 Березня 2017
A+ A- Підписатися

На територіях, що контролюють незаконні збройні формування “ЛНР” і “ДНР”, у лютому 2017 року продовжувалося втягування дітей та молоді в так звані “патріотичні організації”, заходи і пропаганду.

Про це йдеться у звіті організації “ВостокСОС” про правопорушення на окупованих територіях за лютий 2017.

 

Згідно з опублікованими фото і відеоматеріалами, а також згідно зі свідченнями місцевих жителів, на масові зібрання, ініційовані ватажками бойовиків, залучають переважно школярів, студентів, пенсіонерів, працівників бюджетних організацій і підприємств. Заходи, що проводить так звана “влада”, використовують як інструмент пропаганди.

За даними правозахисників, у Луганську вчителі здійснюють психологічний тиск на школярів старших класів, пропагуючи переваги отримання так званих паспортів “ЛНР”.

“На класній годині вчитель сказав, що тепер потрібно в обов’язковому порядку отримувати “документи” в Луганську”, – розповіла учениця 9 класу Марія, ім’я якої змінено з метою безпеки.

Певний тиск здійснює зі свого боку на вчителів шкіл адміністрація навчальних закладів, що знаходяться на території, підконтрольній незаконним збройним формуванням.

Окрім того, в “ЛНР” члени молодіжної громадської організації (МГО) “Молодь за мир” створили 17 первинних відділень у містах і районах “республіки”. На 3 лютого 2017 року кількість учасників молодіжної громадської організації “Молодь за мир” становила 603 людини.

Також у лютому бойовики ініціювали низку масових мітингів.

Так, у “ДНР” 10 лютого 2017 року на похорон ватажка одного з незаконних збройних формувань Михайла Толстих (відомого також під позивним “Гіві”) було організовано багатотисячну ходу. Для цього, згідно з аналізом фото та відеоматеріалів, були звезені автобусами школярі, студенти, пенсіонери, працівники бюджетних організацій і підприємств.

13 лютого 2017 року активісти студентських трудових загонів “ЛНР” провели “флешмоб”, присвячений Дню російських студентських загонів, який відзначають у Росії 17 лютого. Близько 200 представників студзагонів “республіки” зібралися в центрі Луганська і склали речення “З Днем РСО”.

18 лютого в “ДНР” влаштували черговий масовий захід. На цей раз в Донецьку провели ходу з нагоди другої річниці підписання резолюції Ради Безпеки ООН по Україні в підтримку Мінських угод. У цій ході також взяли участь пенсіонери, працівники бюджетних підприємств, школярі та студенти.

28 лютого 2017 року понад сім тисяч жителів “республіки”, за інформацією місцевих ЗМІ, зібралися на мітингу в Луганську, щоб підтримати вимогу глав “ЛНР” і “ДНР” до України про припинення економічної і транспортної блокади Донбасу. Як повідомили місцеві жителі, студенти почали приїжджати на площу задовго до початку мітингу.

Нагадаємо, в окупованому Криму, крім постійного згортання прав і свобод людини і посилення політичних репресій, відбувається тотальна мілітаризація суспільної свідомості, дезінформація і культивування ненависті до України в школах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter