У Криму редактору алуштинської газети Назимову продовжили арешт ще на 2 місяці

Дата: 03 Лютого 2017
A+ A- Підписатися

Підконтрольний Росії Алуштинський міський суд продовжив редактору інтернет-видання “Твоя газета” Олексію Назимову і депутату міської ради Алушти Павлу Степанченку термін утримання під вартою до 5 березня.

Як повідомляє Кримська правозахисна група, засідання відбулося 2 лютого, обидві справи розглядала суддя Валентина Хотянова.

Адвокат Назимова Олексій Ладин повідомив КПГ, що буде оскаржувати це рішення суду.

За його словами, на засідання суду щодо продовження запобіжного заходу Назимову і Степанченкоу прийшли родичі обвинувачених і активісти, всього 13 осіб, але їм не давали увійти до зали суду.

За інформацією адвокатів кримчан, суддя Хотянова хотіла провести закриті судові засідання, але завдяки наполегливості захисту і підтримці громадськості активістів пустили на обидва засідання.

Нагадаємо, редактор видання “Твоя газета” Олексій Назимов був затриманий 4 жовтня в Алушті співробітниками УФСБ по Криму і Севастополю. Цього самого дня був затриманий відеооператор видання Андрій Облезов. Згідно з висунутим звинуваченням, редактору інкримінується комерційний підкуп, пов’язаний з вимаганням, а кореспонденту – посередництво у здирництві. Також у цій справі було затримано як посередника депутата Алуштинської міської ради Павла Степанченка.

6 жовтня Алуштинський міський суд обрав усім їм запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. При цьому до уваги не були прийняті аргументи про те, що друковане видання не виходить з 2015 року, а гроші, з якими був затриманий редактор, призначалися для низки рекламних публікацій в мережі Інтернет. 18 жовтня апеляційна скарга щодо запобіжного заходу була залишена без задоволення.

22 грудня арешт Назимова і Степанченко продовжили до 4 січня 2017 року.

Колектив редакції видання “Твоя газета” вважає кримінальну справу сфабрикованою, а сам Олексій Назимов пов’язує арешт зі своєю журналістською діяльністю і критикою місцевих чиновників і депутатів партії “Єдина Росія”. Депутат міської ради Алушти Павло Степанченко також неодноразово критикував дії місцевих депутатів від партії “Єдина Росія”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter