У Криму залишаються заблокованими 10 українських сайтів

Дата: 01 Березня 2017
A+ A- Підписатися

Станом на 27 лютого на території Криму залишаються заблокованими сайти інтернет-видань “Крим.Реалії”, “Центр журналістських розслідувань”, “Blackseanews.net”, 15 хвилин, QHA, “КримSOS”, “Українська правда”, “Громадське радіо”, UAinfo, сайт телеканалу СТБ.

Про це повідомляє кореспондент Центру інформації про права людини в Криму.

Водночас під час перевірки з’ясувалося, що наразі розблоковані до цього недоступні сайти “События Крыма”, “Обозреватель”, “Апостроф” і “Цензор.нет”.

Нагадаємо, перші випадки блокування українських інтернет-ЗМІ почалися в жовтні 2015 року. Тоді були заблоковані сайти “Центру журналістських розслідувань”, “Blackseanews.net”.

Також хвиля блокування сайтів у Криму прокотилася в серпні 2016 року. 1 серпня стало відомо про часткове блокування сайту Крим.Реалії. Доступ до сайту заблокувала низка провайдерів. Водночас у Феодосії та Севастополі користувачі могли бачити інтернет-ресурс. 2 серпня стало відомо про часткове блокування доступу до сайту Крим.Реалії в Севастополі.

Також протягом тижня стало відомо про те, що заблоковані сайти інтернет-порталу “События Крыма”, телеканалу АТR, інформресурсу QHA, незалежної онлайн-газети “Меридіан Севастополь”, “КримSOS”.

В середині лютого журналістка Громадського радіо Ірина Ромалійська повідомляла, що в Криму інтернет-провайдери блокують доступ до декількох українських сайтів, зокрема, Цензор.нет, Українська правда, Громадське радіо, Крим.Реалії, сайт “15 хвилин”.

За її словами, при цьому був доступ до сайтів “ЛБ”, “Ліга.нет” і “Новий час”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter