У Криму ФСБ відпустила додому затриманого українця Мовенка

Дата: 17 Грудня 2016
A+ A- Підписатися

В окупованому Криму ФСБ відпустила додому українця Ігоря Мовенка, якого співробітники ФСБ силою увезли з роботи вранці 16 грудня і змушували зізнатися в екстремізмі.

За інформацією Кримської правозахисної групи, Мовенка відпустили увечері 16 грудня, при цьому вилучену під час затримання техніку і мобільний телефон йому не повернули.

Чи буде порушено кримінальну справу за пости в соціальних мережах, на даний момент невідомо.

“У контексті кримських реалій, думаю, цю новину можна назвати позитивною – на даний момент Ігор Мовенко на свободі, вчора його відпустили з ФСБ в Севастополі”, – написала на свій сторінці в Фейсбук координатор Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник.

Нагадаємо, що 16 грудня вранці, в Севастополі співробітники ФСБ приїхали на роботу до Ігоря Мовенка і відвезли його додому. Співробітники силового відомства вилучили робочий комп’ютер Ігоря. У будинку Мовенка співробітники ФСБ провели обшук, вилучили ноутбук, жорсткі диски, сімкарти і мобільний телефон.

Ігор встиг під час обшуку повідомити дружині Валентині, що силовики побили його після затримання. Після обшуку Ігоря увезли в севастопольське ФСБ. За його словами, співробітники ФСБ погрожували помістити його в СІЗО, якщо він не зізнається в екстремістських публікаціях в соцмережах.

Раніше КПГ повідомляла, що 7 вересня Мовенка побили в Севастополі за розміщену на велосипедній рамі символіку батальйону “Азов”. Людина, яка побила Ігоря, назвалася співробітником поліції. Справу за фактом побиття українця так і не відкрили. Замість цього побитого Мовенка оштрафували на 2000 рублів “за поширення нацистської символіки”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter