У Криму апеляційний суд не скасував покарання учаснику кримськотатарського автопробігу

Дата: 22 Грудня 2016
A+ A- Підписатися

Верховний суд Криму залишив без задоволення скаргу на рішення Судацького суду щодо учасника автопробігу, проведеного в день пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу Аблякіма Аблякімова. При цьому суд перекваліфікував його дії і скоротив розмір штрафу з 20 до 10 тисяч рублів.

Про це повідомляє кореспондент Центру інформації про права людини в Криму.

Аблякімов пояснив суду, що їхав на запалення свічок біля пам’ятного знака, потім до його машини, припаркованої на узбіччі, підійшли співробітники ДПС і, не пояснюючи причин, доставили його у відділення.

Адвокат підсудного Олександр Попков на засіданні зазначив, що суд першої інстанції не зміг пояснити, що ж це був за масовий захід, коли машини їхали з прапорами.

За словами Попкова, поліцейські взагалі не знали, за що їх покарати і протоколи були складені тільки через два дні.

“Природно, ніякого мітингу під час руху колони машин бути не могло”.

Також адвокат звернув увагу на те, що крім прапорів, ніяких атрибутів і ознак масового заходу не було, а саме вивішування прапорів не є виразом якоїсь позиції.

Нагадаємо, 18 травня в Судаку були складені протоколи на 4 кримських татар за автопробіг з національними прапорами. Спочатку Судакський міський суд визнав їх невинними, але після повернення справи на повторний розгляд, засудив на виплату штрафів за порушення порядку проведення масових заходів в розмірі 20 тисяч рублів кожному.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter