В Криму суд залишив під арештом фігурантів бахчисарайської “справи Хізб ут-Тахрір”

Дата: 17 Січня 2018
A+ A- Підписатися

Запобіжний захід у вигляді арешту для трьох фігурантів бахчисарайської “справи Хізб ут-Тахрір” – Ернеса Аметова, Марлена Асанова та Сервера Зекір’яєва – залишився незмінним.

Відповідне рішення сьогодні, 17 січня, прийняв підконтрольний Росії Верховний суд Криму, повідомляє “Крим.Реалії”.

Таким чином суд не задовольнив подані адвокатами апеляційні скарги на продовження арешту кримськотатарським активістам до 9 березня.

“Засідання проходило в закритому режимі. Причини цього нам невідомі. Жодних документів з цього приводу нам не надали, і ми вважаємо це рішення незаконним”, – зазначив один з представників захисту Еміль Курбедінов.

В грудні 2017 року Верховний суд Криму також відхилив апеляційні скарги на арешт другої половини “бахчисарайської шістки” – Сейрана Салієва, Мемета Белялова та Тимура Ібрагімова.

Нагадаємо, шістьох активістів кримськотатарського руху заарештували в Криму 11 жовтня. ФСБ інкримінує їм участь у забороненій на території Росії організації “Хізб ут-Тахрір”.

Представники міжнародної ісламської політичної організації “Хізб ут-Тахрір” називають своєю місією об’єднання всіх мусульманських країн у ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього й кажуть, що піддаються несправедливому переслідуванню в Росії.

Верховний суд Росії заборонив “Хізб ут-Тахрір” 2003 року, включивши до списку 15 об’єднань, названих “терористичними”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter