В Криму силовики зірвали зустріч активістів “Кримської солідарності”

Дата: 29 Січня 2018
A+ A- Підписатися

Понад 60 представників російських силових структур в суботу, 27 січня, перервали щомісячну зустріч громадського об’єднання “Кримська солідарність” в Судаку.

Як повідомили на сторінці організації у Facebook, о 14:30 до будівлі громадської їдальні, де проходила зустріч, під’їхали автозаки. За словами представників поліції, вони отримали інформацію про зібрання підозрілих людей та ймовірність виявлення зброї.

Представники ОМОНу поряд з місцем проведення зустрічі. Фото: Facebook, Кримська солідарність

Силовики, серед яких були МВСники, загін ОМОНу, працівники Центра протидії екстремізму та представники Росгвардії, разом із собаками обстежили їдальню та прилеглу територію.

Учасникам зустрічі запропонували два варіанти дій – добровільно надати паспортні дані або поїхати до відділку поліції для з’ясування особи.

Присутнім ставили одні й ті самі запитання: “З якою метою ви тут знаходитеся?” та “Як прокоментуєте отриману інформацію про “наявність зброї” у громадській їдальні, що розташована за цією адресою?” На кожного з низ складали пояснювальну, а на виході з будівлі – фотографували.

Обстеження приміщення закінчилося о 18:30. Інформація про зброю на місці зустрічі “Кримської солідарності” не підтвердилася.

“Активісти та адвокати розцінюють сьогоднішні дії силовиків як акцію залякування і спосіб придушення ненасильницького опору кримських татар у відповідь на репресії”, – заявили в організації.

%%GALLERY%%

На думку адвоката Еміля Курбедінова, який перебував на зустрічі в Судаку, не виключено, що всі пояснювальні ляжуть в основу адміністративних справ проти активістів.

В Міністерстві закордонних справ України у зв’язку з інцидентом закликали Росію припинити порушення прав людини та політичні переслідування в Криму.

“Це ж треба так боятися того,що кримчани допомагають один одному і підтримують сім‘ї політв‘язнів”, – зауважив голова міністерства Павло Клімкін на своїй сторінці у Twitter.

Як відомо, в Криму громадське об’єднання “Кримська солідарність” збирає інформацію про утиски кримських татар і українців, а також допомагає родичам політичних в’язнів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter