В Криму розгромили редакцію кримськотатарської газети

Дата: 04 Серпня 2015
A+ A- Підписатися

У минулі вихідні невідомі розгромили і пограбували редакцію газети “Янъы дюнья” у Сімферополі.

Про це на своїй сторінці у Facebook розповіла журналіст кримськотатарської радіостанції “Мейдан” Ельміра Румієва.

У понеділок вранці співробітники газети, прийшовши до редакції, виявили, що в її приміщенні невідомі розворушили весь паперовий архів і вкрали комп’ютери і жорсткі диски, де зберігалися архіви і вся основна інформація. Були розкриті системні блоки і досліджені дані, що зберігалися. Зловмисники знали, що “виносили”, оскільки неробочі машини залишилися недоторканими“, – зазначила журналістка. 

В прошедшие выходные в редакции газеты “Янъы дюнья” в Симферополе был устроен варварский погром и совершен грабеж. В пон…

Posted by Эльмира Румиева on 4 серпня 2015 р.

Серед архівних фотографій порвали ті, що були пов’язані з тими чи іншими політичними подіями (мітинги, акції тощо). Також розірвали стос вже оформлених підписних абонементів. Зараз в офісі редакції “Янъы дюнья” немає доступу до інтернету і достатніх технічних засобів, щоб підготувати наступний номер. Проте співробітники газети разом з головним редактором Зерою Бекіровою обіцяють випустити його вчасно.

Журналістка Ельміра Румієва закликає всіх небайдужих допомогти виданню технікою і надати необхідну посильну допомогу її співробітникам.

Нагадаємо, інформаційна редакція кримськотатарського телеканалу ATR, який припинив мовлення 1 квітня через кількаразові відмови Роскомнагляду в перереєстрації каналу за російським законодавством, відновила свою роботу. Редакція працюватиме із Сімферополя та публікуватиме нові сюжети щодня на сайті каналу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter