У Криму інтернет-користувачі не мають доступу до Google

Дата: 23 Квітня 2018
A+ A- Підписатися

В окупованому Росією Криму інтернет-користувачі повідомляють, що не можуть зайти на сайт Google.

Про це Громадському радіо повідомили кілька джерел на півострові.

Йдеться щонайменше про двох провайдерів: один працює в Сімферополі (АКС), ще один в Керчі (АПЕКС-Крим).

“Люди не можуть зайти на сайт Google”, – повідомило одне з джерел.

Щодо месенджера Telegram, то, повідомляється, що він заблокований одним з провайдерів у Сімферополі, але доступний у Керчі.

22 квітня російські користувачі повідомили про проблеми з доступом до сервісів Google. Роскомнагляд підтвердив блокування низки IP-адрес Google. Ці дії пояснили тим, що Google дозволяє месенджеру Telegram використовувати свої IP-адреси для обходу блокування. У зв’язку з цим низка IP-адрес Google була внесена до реєстру забороненої інформації.

Як відомо, 13 квітня Таганський суд Москви задовольнив позов Роскомнагляду про блокування Telegram. Обмеження доступу до Telegram діятиме в Росії, поки месенджер не надасть ключі розшифровки повідомлень ФСБ. 

6 квітня Роскомнагляд подав позов про обмеження доступу до Telegram. Приводом для подання позову стало те, що месенджер Telegram не надав ключі для дешифрування листування користувачів для ФСБ. Відповідно до цього положення, месенджер на вимогу Федеральної служби безпеки повинен надати ключі шифрування листування своїх користувачів.

20 березня Верховний суд РФ визнав законним наказ ФСБ про розшифровку повідомлень Telegram.

14 березня російські користувачі Telegram подали позов до суду на ФСБ. Керівник компанії Telegram Павло Дуров офіційно відмовився співпрацювати зі спецслужбами РФ навіть під загрозою блокування, заявивши, що Telegram завжди готовий призупинити як особисті, так і ділові зв’язки з країнами, де на компанію чиниться тиск, і що месенджер щодня самостійно “блокує сотні каналів із закликом до насильства”, тому необхідності в передачі ключів немає. 

11 січня засновник Telegram заявив, що месенджер не має жодного стосунку до Росії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter