В кількох містах Румунії проходять масові антиурядові мітинги

Дата: 23 Січня 2017
A+ A- Підписатися

Десятки тисяч людей вийшли на вулиці в столиці Румунії Бухаресті та в інших великих містах країни на знак протесту проти планів уряду щодо внесення змін до законодавства, які, на думку протестантів, дадуть змогу корупціонерам уникнути відповідальності.

Про це повідомляє DIGI24.

Люди на вулицях румунських міст протестували проти планів уряду та правлячої Соціал-демократичної партії оголосити амністію окремим категоріям ув’язнених, що, як припускають противники змін, дозволить уникнути відповідальності багатьом румунським корупціонерам.

У Бухаресті до протестантів приєднався президент країни Клаус Йоханніс, який підтримав мітингувальників і заявив, що він обурений планами уряду.

“Я прийшов на площу як тисячі румунів, щоб показати своє обурення. Банда політиків хоче змінити кримінальне законодавство Румунії, хоче послабити верховенство закону. Ми не можемо цього дозволити”, – сказав Клаус Йоханніс.

Раніше Йоханніс уже розкритикував плани уряду щодо амністії окремих категорій ув’язнених.

У Бухаресті на вулиці вийшло понад 10 тис. осіб. Також повідомляється про тисячі людей, які вийшли на вулиці в інших великих містах країни. Так, у містах Клуж-Напока і в Тімішоарі на мітинги вийшли до 5 тис. осіб.

Понад 500 осіб зібралися на площі в Констанці, близько 700 осіб протестувало в Яссах.

Зазначимо, спікер Палати депутатів Румунії Лівіу Драгня назвав маніфестації “початком державного перевороту”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter