В Києві через пірсинґ і рожеве волосся побили іноземця

Дата: 22 Січня 2018
A+ A- Підписатися

В Києві вдень 19 жовтня троє невідомих напали на туриста з Великобританії. Жертвою побиття став 23-річний Ліам Ентоні Тонґ, який приїхав до України з англійського міста Лутон.

Першою про інцидент повідомила психологиня Марія Макуха. На свої сторінці у Facebook вона розповіла, що знайшла хлопця біля будинку на вулиці Трьохсвятительської, 13 навпроти Михайлівського собору – той витирав закривавлене лице снігом.

Марія Макуха та Ліам Ентоні Тонґ. Фото з Facebook

“З’ясувалося, що його побили троє невідомих. Почали чіплятися біля світлофора на Михайлівський – там вже підчікували. Жбурнули сніжкою, пнули валізу… Хлопець спробував ігнорувати, догнали вже на Трьохсвятительській, напали зі спини, почали бити ногами”, – написала Макуха.

Своїх нападників хлопець роздивитися не встиг. Запам’ятав тільки, що в одного з них була світло-зелена куртка. Ймовірною причиною нападу він вважає свою нестандартну зовнішність.

“Я почувався достатньо комфортно до нападу в останній день мого перебування [в Києві]. І взагалі звик до того, що на мене косо дивляться та ображають. Подібне трапляється навіть в моєму рідному місті”, – розповів Тонґ в інтерв’ю bit.ua.

Ліам Ентоні Тонґ (ліворуч). Фото: Facebook, Emma Caselli 

Макуха викликала хлопцю “швидку допомогу”, а потім поїхала з ним до відділку поліції.

“Заяву прийняли не дуже охоче, але таки все оформили, довідки з рентгенами надали”, – написала вона.

В поліції Шевченківського району повідомили, що факт побиття занесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 125 “умисне легке тілесне ушкодження”.

За словами Тонґа, після побиття йому потрібна хірургічна допомога, оскільки нападники загнали одну з пірсинґових прикрас всередину губи і тепер її доведеться розрізати.

“Під моїм оком болючий поріз, міліметр від ока. Мій ніс (на щастя) лише частково пошкоджений, хоча кровоточить уже десять годин (від часу, коли це трапилось). Моя права рука достатньо забита, але терпимо, ⅚ моїх передніх зубів повністю розбиті і сильно болять, навіть просто від дихання. Але я … окей”, – написав він на своїй сторінці у Facebook.

Марія Макуха заявила про те, що готова особисто контролювати хід справи і якість роботи поліції. Наразі психологиня просить звертатися до неї всіх, хто став свідком побиття.

Нагадаємо, 19 січня представники ультраправої організації С14 зірвали акцію пам’яті адвоката Станіслава Маркелова і журналістки Анастасії Бабурової, яких неонацисти убили у Москві 19 січня 2009 року. Захід відбувався на Михайлівській площі. Представники С14 з’явилися там ще до початку акції. Вони називали учасників акції сепаратистами та вигукували образи. В одного з організаторів акції кинули яйце. Активісти побоялися продовжувати акцію з міркувань безпеки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter