В Івано-Франківську праворадикали зірвали лекцію про фемінітиви

Дата: 20 Березня 2018
A+ A- Підписатися

Активісти товариств “Карпатська Січ” і “Сокіл” завадили проведенню лекції-дискусії “Поговоримо про фемінітиви”, що мала відбутися в понеділок, 19 березня, в Івано-Франківську.

Як повідомляє “Репортер”, кілька хлопців прийшли до Книгарні “Є”, де проводився захід, і почали наперебій викрикувати питання про фемінізм і його доцільність в Україні.

Лекцію літераторки та засновниці проекту “Львівські прозові читання”, літераторка Іванки Урди організували представники громадської організації “ФРІ”.

На адресу Урди з боку праворадикалів звучали звинувачення у “грантожерстві”. Крім того її назвали лесбійкою через підтримку ЛГБТ-спільноти.

На думку націоналістів, проведення лекції про фемінітиви в Івано-Франківську є безглуздим. Молодики також пообіцяли, що відвідуватимуть усі подібні заходи, щоб “не допустити нав’язування феміністичної ідеології”.

Нагадаємо, вчора у Вінниці близько 40 осіб, котрі назвали себе членами місцевої громади, зірвали захід з протидії злочинам на ґрунті ненависті.

Правозахисники з Amnesty International вважають, що українська держава втрачає монополію на насильство, функції якої самовільно перебирають на себе радикальні угрупування. Певні угрупування відкрито беруть на себе відповідальність за напади та пишуть погрози на своїх сторінках у соціальних мережах, проте правоохоронні органи не вживають достатніх заходів для припинення та попередження насильницьких дій.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter