В Івано-Франківську мобільний додаток розповідає людям з інвалідністю, де є заклади з пандусами

Дата: 23 Січня 2017
A+ A- Підписатися

Розроблена для людей з інвалідністю програма позначає заклади Івано-Франківська, які облаштували свій вхід пандусами, зеленим кольором. Жовтий колір на карті програми говорить, що пандус є, але він не дуже зручний. І червоний – всередину споруди неможливо потрапити на візку без сторонньої допомоги.

Про це повідомляє 5-канал

Розробник мобільного додатка таким чином вирішив не лише допомогти своїм землякам, а й звернути уваги на проблему. 28-річний Ігор Романчук працює в одній із місцевих ІТ-компаній.  

“Я старався його зробити так, щоб він був якнайпростіший і якнайзручніший для людей з особливими потребами. Але крім того, я надіюсь, що він допоможе не тільки людям з особливими потребами. А, наприклад, мамам із візочками”, – розповів він.

Мобільний додаток Friendly IF створений для смартфонів на платформі Android. Розробники сподіваються, що завдяки цій інтерактивній мапі на проблеми інвалідів звернуть увагу влада та бізнес.

“Це напевно один із методів залучення суспільної думки і влади, і міста, і людей, які користуються цими засобами, до цієї проблеми. І збільшення місць, які будуть дозволяти доступ для людей з обмеженими можливостями”, – додав керівник проекту Євген Вершинін.

Об’єктів на карті, позначених зеленим кольором, у середмісті Івано-Франківська поки що небагато. Переважно на карті – жовті та червоні кольори. Надихнув програміста на створення додатку його товариш Ярослав Гураль. Через наслідки травми чоловік прикутий до візка. За роки в ньому вивчив усі місця, доступні для людей на колесах. Тепер хоче, щоб і інші візочники відвідували Івано-Франківськ та почувалися у ньому комфортно.

Додаток безкоштовний та доступний усім. Ним уже зацікавилися мешканці інших міст України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter