В “ДНР” обіцяють пропустити матерів до полонених українців

Дата: 11 Серпня 2016
A+ A- Підписатися

Зустріч українських військовополонених, які перебувають на підконтрольній “ДНР” території Донецької області, з їх матерями може відбутися найближчим часом.

“Нам нічого приховувати, і я думаю, ми зможемо влаштувати зустріч матерям українських військовополонених. Безпосередньо це може бути серйозним поштовхом, щоб матері, повернувшись в Україну, посприяли прийняттю закону про амністію. Ми готові віддавати всіх, хто у нас утримується, але не в односторонньому порядку. Не виключено, що найближчим часом зустріч відбудеться “, – сказав Денис Пушилін, передає підконтрольний бойовикам інтернет-ресурс ДАН.

Як відомо 10 серпня матері і дружини українських військовополонених, які незаконно утримуються на окупованих територіях, заявили, що збираються їхати самостійно в Донецьк.

За даними СБУ, в полоні бойовиків перебувають 107 українців, з них 64 – військові, решта – цивільні.

У свою чергу сепаратисти стверджують, що українська сторона утримує понад 600 бойовиків і вимагають їх звільнення.

Раніше одна з представників України на переговорах в Мінську Ірина Геращенко заявила, що цей список є “фантасмагоричним” і містить багато імен, які не мають ніякого відношення до цієї теми. У свою чергу інший парламентер від України Віктор Медведчук повторив твердження сепаратистів про 600 полонених. За його словами, обмін не відбудуться, поки не буде прийнятий закон про амністію.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter