В день зниклих безвісти людей Amnesty International закликає до акції по Ервіну Ібрагімову

Дата: 30 Серпня 2016
A+ A- Підписатися

В Міжнародний день зниклих безвісти людей Amnesty International в Україні хоче привернути увагу до справи Ервіна Ібрагімова, жертви насильницького зникнення в Криму.

Про це повідомили Центру інформації про права людини в Amnesty International.

Міжнародні правозахисники закликають всіх підписувати онлайн-звернення на сайті Amnesty International з вимогами до де-факто влади Криму:

негайно встановити місце знаходження Ервіна Ібрагімова та поінформувати його сім’ю відповідно;

негайно звільнити його, якщо тільки він не звинувачується у конкретному злочині, у разі чого, він має негайно отримати доступ до адвоката.

Нагадаємо, кримськотатарський активіст Ервін Ібрагімов зник 24 травня біля свого будинку у Бахчисараї, місті у центральному Криму. Записи з камери спостереження показують групу чоловіків, які змусили його сісти в машину і вивезли у невідомому напрямку. З тих пір ніхто не бачив Ервіна.

25 травня він мав поїхати до міста Судак на слухання по справі групи кримських татар, арештованих де-факто кримською владою за проведення “несанкціонованого” зібрання 18 травня аби відзначити День пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу.

Раніше Ервін Ібрагімов розповів своїм друзям, що 17 травня він помітив машину, яка чекала біля його будинку і пізніше слідувала за ним впродовж дня.

Востаннє Ервін Ібрагімов говорив зі своїм батьком по телефону приблизно об 11 годині вечора 24 травня. 25 травня батько Ервіна Ібрагімова пішов до відділу Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ) у Сімферополі аби подати заяву і передати записи з камери спостереження. Співробітники ФСБ відмовились прийняти заяву і сказали надіслати її поштою. Поліція у Бахчисараї розпочала розслідування справи і оглянула машину.

Amnesty International нагадують, що декілька представників корінного народу кримських татар стали жертвами насильницького зникнення з моменту окупації та анексії Кримського півострова Росією у 2014р., при чому ефективного розслідування справ проведено не було.

Хоча сім’ї зниклих отримали запевнення від де-факто влади щодо проведення ефективного розслідування випадків насильницьких зникнень, немає жодних підтверджень справжніх розслідувань. І це незважаючи на численні докази, включаючи записи з камер відеоспостереження, які явно демонструють, що проросійські воєнізовані формування з так званих Сил самооборони Криму причетні принаймні до деяких випадків зникнень.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter