В березні може зупинитися розслідування подій на Майдані – Горбатюк

Дата: 21 Січня 2016
A+ A- Підписатися

Після набуття чинності закону “Про Державне бюро розслідувань” може зупинитися розслідування подій на Майдані.

Про це заявив заступник начальника головного слідчого управління – начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк  під час наради щодо антикорупційних розслідувань, передає “Укрінформ”.

“Найбільш болюче питання, яке я хотів підняти, тому що може виникнути ситуація з фактичним колапсом розслідування справ високопосадовців і Майдану – це вступ у дію закону про Державне бюро розслідувань. З тими формулюваннями, якими виписаний цей закон, з 1 березня ми можемо припинити розслідування справ Майдану і справ високопосадовців. У цей закон, на мою думку, треба негайно вносити зміни, тому що буде катастрофа”, – сказав він.

Горбатюк критикує закон, говорячи про те, що він є “зовсім недосконалим”. 

“Його (закон про ДБР – ред.) треба доопрацьовувати. Якщо ми змінюємо, забираємо слідство у прокуратури, то ми створюємо потужний орган, який дійсно приносить користь у розслідуванні проваджень. На даний час просто його створення призведе до колапсу розслідування цих проваджень і я дуже прошу звернути увагу: якщо ми не внесемо зміни у найближчі сесії стосовно його як мінімум відтермінування, а потім доопрацювання, то буде велика проблема”, – підкреслив Горбатюк.

Горбатюк вважає, що закон у чинній редакції ухвалили, щоб відзвітуватись перед ЄС.

Нагадаємо, Центр інформації про права людини повідомляв, що президент Петро Порошенко підписав закон про Держбюро розслідувань. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter