В Австрії на узбіччі знайшли вантажівку із загиблими біженцями

Дата: 27 Серпня 2015
A+ A- Підписатися

Близько 50 людей, що намагалися нелегально потрапити до країни, за попередніми даними померли від нестачі повітря.

Як пише “Європейська правда” з посиланням на австрійське видання Krone, вантажівку знайшли припаркованою на узбіччі автобану між населеними пунктами Нойдзіль і Парндорф. Працівники станції техобслуговування помітили, що вантажівка надто довго стоїть на місці та викликали поліцію.

Видання опублікувало фото вантажівки, на якій заретушовано назву компанії, але інші написи свідчать, що транспорт прибув зі Словаччини.

Міністр внутрішніх справ Австрії Йоганна Мікл-Лейтнер засудила “жалюгідні методи торгівців людьми в Австрії“.

Сьогодні чорний день“, – сказала вона і оголосила про “нульову толерантність” до торгівців людьми.

Нагадаємо, речник угорського уряду Золтан Ковач повідомляв, що Угорщина може використати армію для захисту південного кордону від зростаючої кількості мігрантів. Будь-яке рішення про використання армії має бути засноване на рішенні парламенту, який обговорить це питання наступного тижня. Раніше Угорщина почала будувати 4-хметровий паркан на кордоні із Сербією, щоб зупинити наплив мігрантів.

Як пише видання EUobserver, Єврокомісія розпочала 32 розслідування щодо 18 країн-членів через порушення ними правил з надання притулку. Які саме порушення були здійснені, не уточнюється.

Серед країн, щодо яких відкрито розслідування – Бельгія, Болгарія, Кіпр, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Угорщина, Ірландія, Італія, Латвія, Литва, Мальта, Польща, Португалія, Словенія, Іспанія, Швеція.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter