В Узбекистані повісилися дочка і мати: чоловіка та свекруху засудили за доведення їх до самогубства

Дата: 23 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

В Узбекистані в Каттакурганському районі Самаркандської області в сараї домогосподарства повісилася 16-річна дівчина, а через дві години поруч з нею – її мати: суд звинуватив чоловіка й свекруху в доведенні до самогубства.

Причиною самогубства жінок, на думку суддів, стало систематичне приниження і домашнє насильство з боку чоловіка і свекрухи жінки за те, що та не може народити сина, повідомила Gazeta.uz.

Джерело: fergana.media

Суд призначив чоловікові покарання у вигляді семи років позбавлення волі, його матері – чотири роки обмеження волі.

На судовому засіданні обвинувачений зізнався, що в листопаді 2020 року побив дружину ногами та електричним кабелем через те, що та купила продукти в магазині й записала борг на ім’я свекрухи. Потім він умовив жінку лікуватися вдома, щоб уникнути притягнення до відповідальності за побиття.

Зі свого боку свекруха розповіла, що в грудні минулого року вдарила невістку та облила її окропом. При цьому наполягала на тому, що в жінки нібито був легковажний характер, і вона завжди грубо зверталася до неї.

Водночас чоловік запевнював, що бажав примирення матері й дружини, тому неодноразово звертався за допомогою в місцеву громаду – махалля, але, за його словами, її голова уникав зустрічей.

Співробітник районної прокуратури повідомив, що загиблій був виданий охоронний ордер, проте правоохоронці так і не взяли її під нагляд. Він пообіцяв, що діям представників органів внутрішніх справ, голови махалля, його заступника і директора школи, де навчалася загибла 16-річна дівчина, дадуть правову оцінку.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Дніпрі місцеві правозахисники та активісти вийшли на акцію підтримки 33-річної Марини Полях, яка, захищаючись, убила домашнього тирана. Попри те, що захист не бачить складу злочину у діях жінки та розцінює випадок щонайбільше як самозахист, прокуратура продовжує кваліфікувати його як умисне вбивство за статтею 115 ККУ. Санкція статті – ув’язнення строком від 7 до 15 років.

Сама жінка до того як взятися за ніж, 22 рази зверталася до поліції із заявами про насильство з боку колишнього співмешканця. Проте реального захисту з боку держави так і не дочекалася.

Детальніше історію Марини Полях читайте в матеріалі: “Роки домашнього насильства і бездіяльності поліції. Історія дніпрянки, яка, захищаючись, убила кривдника”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter