В уряді ухвалили зміни щодо оформлення закордонних паспортів для дітей-сиріт

Дата: 13 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

12 квітня Кабмін ухвалив зміни щодо оформлення закордонних паспортів для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають  за межами України.

Про це повідомили у пресслужбі Мінреінтеграції.

ілюстративне фото

Відтепер законні представники тимчасово переміщених за межі України дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, звільнені від сплати за автоматизовану обробку даних при оформленні паспорта для виїзду за кордон“, – йдеться в повідомленні

Як зазначається, це передбачено змінами до порядків, затверджених постановами Кабміну від 7 травня 2014 року № 152 і від 5 квітня 2017 року № 285, які ухвалив уряд. 

При оформленні у закордонних дипустановах України паспорта для виїзду за кордон консульський збір зі статусних дітей не стягується, але це не означає, що послуга була повністю безоплатною. Адже при розгляді заяви на оформлення такого паспорта раніше стягувалася плата за автоматизовану обробку даних.

“Тепер же установлено норму щодо звільнення законних представників дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, від сплати за автоматизовану обробку даних при оформленні паспорта для виїзду за кордон”, – повідомили у пресслужбі.

У міністерстві переконані, що реалізація цього акту Кабміну сприятиме забезпеченню інтересів статусних дітей, тимчасово переміщених за кордон.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україні статусу дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, набули більш як 13 тисяч дітей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter