В уряді прогнозують брак складських приміщень восени для зберігання врожаю

Дата: 11 Червня 2022
A+ A- Підписатися

У жовтні може не вистачити складських приміщень для зберігання 10 – 15 мільйонів тонн врожаю. 

Про це повідомив прем’єр міністр Денис Шмигаль у своєму телеграм-каналі.

За його словами, Мінагрополітики розглядає можливість організації мобільних сховищ. Шмигаль додав, що агресор навмисно руйнує сільськогосподарські об’єкти, як, наприклад, другий найбільший зерновий термінал України в Миколаєві.

Тим часом керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Росія намагається повторити в Україні Голодомор – окупанти обстрілюють українські поля запальними снарядами.

“Росіяни обстрілюють українські поля запальними снарядами. Ті, хто створюють світову продовольчу кризу, намагаючись реконструювати Голодомор, хочуть також знищити український врожай”, – повідомив Єрмак і закликав світ зупинити “продовольчий тероризм”. 

 

Як відомо, неспроваковане повномасштабне вторгнення Росії підірвало українське сільськогосподарське виробництво. Урожай зернових в Україні цьогоріч, ймовірно, буде приблизно на 20% нижчим, ніж у 2021 році, через скорочення посівних площ.

Раніше ZMINA детально розповіла, як Росія інструменталізує голод у країнах Африки у своїй неспровокованій та незаконній війні. Окупаційні збройні сили РФ викрадають українське зерно і вивозять його через тимчасово окупований Крим, зокрема, до Сирії. 

Офіційний Київ закликає країни передати далекобійні реактивні системи залпового вогню, зокрема американські MLRS, для деблокування Чорного моря. Утім, партнери України не поспішають надавати таку зброю. 

Як відомо, частка соняшникової олії в загальносвітовому експорті становить 42%, кукурудзи – 16%, ячменю – 10%, жита – 9%. 

Генеральний секретар ООН Антоніо Гуттереш прогнозує, що війна Росії вплине на 1,6 млрд людей. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter